Sidó Norbert

Sidó Norbert vagyok, a RolliPolli Gyermek Mozgásközpont szertorna vezető edzője.

A sport gyerekkorom óta a mindennapi életem részét képezi, mind hobbi, mind versenyszinten. Nem volt kérdés, hogy a Testnevelési Egyetemen fogom végezni tanulmányaimat és ott szerzek diplomát. Az itt töltött évek alatt lehetőségem nyílt részt venni egy több hetes amerikai szertorna edzőtáborban (Károly’s Camp), ahol világossá vált számomra, hogy ezzel a sportággal szeretnék foglalkozni.

Vezető edzőként elsődleges feladatomnak azt tartom, hogy úgy gondoskodjak a gyerekek fejlődéséről, hogy közben élvezzék az edzést és a végén boldogan távozzanak.

A 3-5 éves korosztály számára elengedhetetlennek tartom a tornát, mint alapozó sportágat. Ebben az időszakban alakul ki a gyermek alap mozgáskoordinációja, mint például a folyamatos járás, futás, szökdelés és egyéb mozgásminták. A sport megszerettetése mellett ebben a korosztályban a célom az alap mozgáskultúra kialakítása, fejlesztése, a torna alapjainak megismertetése.

Az 5-7 éves korosztály mozgásigénye tapasztalataim szerint végeláthatatlan; állandóan mozgásban vannak, szaladgálnak. Az edzések részben ennek az igények kielégítését szolgálják, továbbá céljuk a koordinációs és kondícionális képességek fejlesztése a torna sport komolyabb, hobbi szintű mozgásanyagának átadásával.

A 8+ éves korosztály sport iránti érdeklődése széles skálán mozog, néha nehezen tudják eldönteni a gyerekek, hogy mit is szeretnének mozogni? Célom ezért -- a megfelelő sportág megtalálásáig -- a kellő koordinációs és kondícionális képességek fejlesztése, valamint a torna mozgásanyagának megszerettetése egy-egy komolyabb elem elsajátításával, mint például a hátra szaltó.

A tehetséggondozó csoportunkba bekerülő gyerekek mind fizikai, mind szellemi szempontból megfelelő szinttel rendelkeznek ahhoz, hogy a torna sportnak kicsit komolyabb oldalával is megismerkedjenek. Célom ezért az akrobatikai elemek és azok összekötésének megtanítása, melyeket akár az edzés keretein kívül is bátran bemutathatnak.

Az edzéseken kívül találkozhatnak még velem hétvégente a születésnapok alkalmával, ahol betekintést adhatatok a gyerekek számára a torna sportba játékos formában.

Remélem hamarosan találkozhatunk az edzések során vagy a születésnapok alkalmával!