Mozgásfejlesztő óra

Mozgásfejlesztő óránk célja, hogy a gyermekeket felkészítse a 3-5 éves kezdő csoportba való csatlakozásra.

A foglalkozást idén azért indítjuk el, mert gyakran tapasztaltuk ebben a csoportban, hogy néhány, tulajdonképpen egyszerűen kezelhető lemaradás a gyerekeknek kedvét szegi, feladják az edzést, mert nem igazán élvezik. A foglalkozás által kínált felzárkóztatás arról igyekszik gondoskodni, hogy ehelyett inkább a szükséges mozgásformákat a gyermekeknek megtanítsa és esélyt teremtsen a sikerre a korcsoportos szertorna foglalkozáson. Ahogy a gyermekek mozgása rendeződik, a gyermekek magabiztosabbá válnak, bátrabban mozognak és végeredményben nyitottabbak lesznek nemcsak az általunk kínált szertorna foglalkozásokban való részvételre, hanem általában, különféle sportágak felé.

A foglalkozás során gondoskodunk róla, hogy a gyermekek számára biztonságos környezetet teremtsünk, hogy a gyermekek érezhessék, hogy az edzők segítséget, támogatást kívánnak nyújani, hogy velük jó kezekben vannak.

Az óra időtartama 45 perc. 

Fontos! Az órán nem tudunk olyan gyermeket fogadni, akinek mozgásszervi vagy idegrendszeri problémái vannak, hiperaktivitással vagy figyelemzavarral küzd.