Gyógytorna

Szervezetünk a mai felgyorsult világban nincs felkészülve arra a terhelésre, amellyel nap mint nap szembe kell néznie. A gyógytestnevelés célja az egészségi állapot helyreállítása, javítása, szinten tartása. Mindezt műtét és egyéb külső beavatkozás nélkül. A gyermek számára különösen jelentőséggel bír, hiszen rövid idő alatt számtalan fejlődésen megy keresztül (hirtelen növekedés). A mozgatórendszer megfelelő korrekciója ezért már az első pillanatoktól kezdve fontos szerepet tölt be. Az órákon való részvétel segít a megfelelő testi és lelki fejlődés kialakításában fenntartásában.

Felnőtteknek ajánlanám figyelmébe a csoportos órákon való részvételt. Önök munkahelyükön és otthon is gyakran sokat kénytelenek ülni, továbbá érezhetik, hogy testük, porcaik veszítenek a rugalmasságukból. A mozgásszervi fájdalmaknak a mozgásszegény életmód az alapvető oka, amely következtében a test természetes egyensúlya felborult, a megfelelő izmok használata helyett a munkát az ízületek, szalagok, porcok veszik át.
Az óráinkon való rendszeres részvétellel ízületkímélően tanítjuk meg újra azon izmok használatát, amelynek hatására a fájdalmak, problémák megszűnnek. Továbbá a rendszeres mozgással jelentős mértékben csökkenthetjük a belgyógyászati betegségek kialakulását (pl.: magas vérnyomás, II. típusú diabétesz, stb…)
Az óráink célja a lehető legjobb egészségi állapot elérése, fenntartása mind a gyermekek és felnőttek számára a mindennapi élethez.

Gyermekek részére ajánlom ha:
- Óvodai/Iskolai gyógytestnevelésre javasolt
- Hétköznapi stressz levezetésére (szabályozott keretek között)
- Testtartásjavítás
- Törzs korrigálása (pl.: Scheuermann kór, fokozott/csökkent kyphosis, lordosis, scoliosis…)
- Alsó végtag korrigálása (pl.: Lúdtalp, bokasüllyedés, X-láb, O-láb…)
- Szív- és keringési rendszer javítása
- Légző rendszer javítására (pl.: Asthma, allergia)
- Anyagcsere problémákra
- Prevenciós célú testmozgásra (egészséges életmód kialakítása) van szüksége

Felnőttek részére ajánlom ha:
- Napi szinten 6-8 óra ülő munkát végez
- Ízületi mobilizálásra, Rehabilitációra
- Hát, -nyak, -derék, -térd problémák
- Gerincproblémákra
- Sportsérülésből való visszatérésre
- Légző rendszer javítására (pl.: Asthma, allergia…)
- Szív- és keringési rendszer javítására (pl.: Magas vérnyomás)
- Testtartásjavításra van szüksége