Rácz Réka

Szertorna és aerobic oktató

Rácz Réka vagyok, a RolliPolli Gyermek Mozgásközpont szertorna edzője és aerobic oktatója.

Szertorna oktatóként a 3-5, 5-7, 6+ korcsoportokkal foglalkozom. Vezetőedzőként a 3-5 korosztállyal foglalkozom. A szertorna meghatározó egy gyermek számára, akkor is, ha később más sportág űzését is választja, hiszen megfelelő alapokra tud építkezni (erő, gyorsaság, állóképesség és koordináció fejlesztése). A szertorna szereknek nagy jelentősége van a gyerekek fejlődésében.

A 3-5 éves korosztálynál a legfőbb célom, hogy megszerettessem magát a mozgást és megtanítsam nekik a sportág specifikus mozgásanyagot. Az edzés során nagy hangsúlyt fektetek a játékosságra, a nyugodt légkörre hogy a gyerkőc biztonságban érezze magát mellettem. Az óra főrészében talajtornázunk, nyújtunk és gyakorlatokat végzünk a szereken.
Büszkén mondhatom hogy gyermekek kicsi korúk ellenére az év végére komoly fejlődésen mennek át, biztonságosan, stabilan végzik a gyakorlatok akár a szereken akár talajon.

Pályafutásom során több hazai és külföldi versenyen szereztem bajnoki címet aerobic egyéni, páros és trio versenyszámban. Az aerobic fejleszti az egyensúlyozást, a téri tájékozódást, a tér- idő- testrész összerendezést, a tempó- és a ritmusérzéket is. A hajlékonyság, az erő és az elemek együtt egy olyan gyakorlatot alkotnak, amelyeket összekapcsolva, zenére végezhetnek, akár egyénileg akár csapatosan. Az aerobic kíváló kiegészítése a RolliPolliban már évek óta ajánlott szertorna programnak, ezért döntöttünk úgy, hogy 2017. szeptemberétől ezt a lehetőséget felvesszük az órarendbe. Bízom benne, hogy népszerű lesz, 5 éves kortól szeretettel várom óráimra az érdeklődőket.