Karate

A RolliPolliban szabályos tatami felület kínál lehetőséget küzdősport foglalkozások szervezésére, karate órákat ajánlunk fiúknak és lányoknak egyaránt, összevont korcsoportban, maximálisan 10 fős létszám mellett.

Törekszünk , hogy az órák során a gyermekek ne pusztán a fogásokat sajátítsák el, hanem a filozófiát is: udvariasság, tisztesség, fair play, tisztelet, barátság, tisztaság.

A óráinkon mindenki játékos formában megismerheti a különböző foglalkozások alapjait, szokásait, nyelvezetét. A foglalkozások programjában mozgáskoordináció, koncentráció, gyorsaság és erőfejlesztő gyakorlatok szerepelnek. Ezeket a foglakozásokat az orvosok is erőszeretettel ajánlják az asztmás, gerincproblémás vagy egyéb vázrendszeri megbetegedésekkel küszködő gyermekek részére is, ezért edzéseinket úgy állítottuk össze, hogy ők is minden korlátozás nélkül vehetnek részt óráinkon.

A karate mozgások 4 fő csoportból állnak. A kihon az alapiskola, kata a formagyakorlat, kumite a küzdelem és temeshiwari ami a töréstechnika. A RolliPolliban indulásul a kihonnal fogunk foglalkozni. Itt a karatékáknak el kell sajátítaniuk a különböző alaptechnikákat, mint például ütéseket, védéseket, csapásokat, söpréseket, rúgásokat, eséseket és állásokat. A gyakorlatok tökéletesítése után léphet tovább a sportoló a kata illetve a kumite irányába.

Az órák 60 percesek, a foglalkozásokat Kelemen Bendegúz vezeti.