Szertorna

A RolliPolli gerincét egy, a gyerekek korosztályos igényeit maximálisan figyelembevevő torna alapú mozgásfejlesztő program adja. A program egyedülálló, amennyiben a gyermeki fejlődés minden aspektusát (fizikai, értelmi, érzelmi és szellemi) figyelembe véve oktatcélja az egészséges önbizalom kialakítása, alapköve a pozitív megerősítés és motiválás. A heti foglalkozások során a gyermekek fokozatosan sajátítják el az egyes mozgásformákat, az órák egymásra épülnekAz órákon egy tanár maximálisan 7 gyermeket oktat, így kellő odafigyelést tud biztosítani.

A Program fejleszti a gyermekek

térbeli tájékozódó készségét
egyensúlyozó készségét
idő, iram és ritmus készségét
gyors és finom koordinációs készségét
testséma tudatát (testrészek felismerése)
állóképességét
hajlékonyságát
auditív képességeit (utasítások követése, koncentráció)

valamint

• a szociális készségeket (kapcsolatteremtés kortársakkal, szülőkkel, tanárokkal)
az önbizalmat
problémamegoldó készséget
logikát
memóriát

végül

előkészíti és kiegészíti az iskolai testnevelés mozgásanyagát
• biztosítja a mozgásműveltség fejlődését

és talán a legfontosabb, hogy

hozzájárul a játékos mozgásszükséglet iránti igény kialakításához.

CSOPORTOK:
1- 2 éves korig
2-3 éves korig
3 - 5 éves korig
5 - 7 éves korig
6 éves kor felett
Tehetséggondozó óra 6 éves kor felett

Aerobic

Az aerobic fejleszti az egyensúlyozást, a téri tájékozódást, a tér- idő- testrész összerendezést, a tempó- és a ritmusérzéket is. A célzott koordinációs készségek fejlesztése az egyszerűtől a bonyolultig tematikusan felépítve, gyakorlatok elsajátításával történik. A hajlékonyság, az erő és az elemek együtt egy olyan gyakorlatot alkotnak, amelyeket összekapcsolva, zenére végezhetnek, akár egyénileg akár csapatosan.

Az edzések felépítése: táncos bemelegítő gyakorlatok sorozata, amelyeknél a fizikai tevékenység mellett a koncentrációra is nagy szükség van. Ezt követi az erősítés és az aerobikos elemek elsajátítása. Nagy hangsúlyt fektetek a nyújtásra, ez idő alatt a spárgákat és a hajlékonyságot fejlesztjük. Az óra végén egybefüggő, nyolc ütemes gyakorlatot tanítok a gyerekeknek, amelyek visszakapcsolódnak a bemelegítő részben tanultakhoz. Az órákon a gyermekek szellemi kapacitása is fejlődik, hiszen a gyakorlatokat, feladatokat akkor tudják elsajátítani és szépen végrehajtani, ha közben összpontosítanak.

Óráimra sok szeretettel várok minden kezdő vagy haladó 5-12 korú gyermeket akinek lenne kedve akár egyénileg akár csoportosan az aerobic szépségeit elsajátítania.  

Rácz Réka 
aerobic oktató

Karate

A RolliPolliban szabályos tatami felület kínál lehetőséget küzdősport foglalkozások szervezésére, karate órákat ajánlunk fiúknak és lányoknak egyaránt, összevont korcsoportban, maximálisan 10 fős létszám mellett.

Törekszünk , hogy az órák során a gyermekek ne pusztán a fogásokat sajátítsák el, hanem a filozófiát is: udvariasság, tisztesség, fair play, tisztelet, barátság, tisztaság.

A óráinkon mindenki játékos formában megismerheti a különböző foglalkozások alapjait, szokásait, nyelvezetét. A foglalkozások programjában mozgáskoordináció, koncentráció, gyorsaság és erőfejlesztő gyakorlatok szerepelnek. Ezeket a foglakozásokat az orvosok is erőszeretettel ajánlják az asztmás, gerincproblémás vagy egyéb vázrendszeri megbetegedésekkel küszködő gyermekek részére is, ezért edzéseinket úgy állítottuk össze, hogy ők is minden korlátozás nélkül vehetnek részt óráinkon.

A karate mozgások 4 fő csoportból állnak. A kihon az alapiskola, kata a formagyakorlat, kumite a küzdelem és temeshiwari ami a töréstechnika. A RolliPolliban indulásul a kihonnal fogunk foglalkozni. Itt a karatékáknak el kell sajátítaniuk a különböző alaptechnikákat, mint például ütéseket, védéseket, csapásokat, söpréseket, rúgásokat, eséseket és állásokat. A gyakorlatok tökéletesítése után léphet tovább a sportoló a kata illetve a kumite irányába.

Az órák 60 percesek, a foglalkozásokat Kelemen Bendegúz vezeti.

Stretching

A stretching manapság nagyon népszerű, rendkívül sok jótékony hatása van amire nem csak a felnőtteknek hanem a gyerekeknek is szüksége van.

A gyerekek mozgáskiterjedése 12-13 éves korig nagy és könnyen javítható így fontos szerepet tölt be az izomzat nyújtása, hiszen minél fiatalabbak annál könnyebb fejleszteni, megőrizni ízületi mozgékonyságukat valamint ezáltal számos sérülést megelőzhetünk, elkerülhetünk a későbbiek során.

Az edzéseken azon kívül hogy hajlékonyságukat fejlesztjük egyúttal az izomérzetüket és a koordinációjukat is javítjuk. Az óra játékos jellegű, különféle edzésmódszert (elasztikus,plasztikus, PNF, SMR technika) alkalmazunk hogy az óra maximálisan hatékony legyen. A stretchinget ajánlom minden aktívan sportoló gyerkőcnek illetve olyan gyerekeknek is, akik nem sportolnak rendszeresen viszont kötött ízülettel és izomzattal rendelkeznek. 

Sidó Norbert
stretching oktató