Aerobic

Az aerobic fejleszti az egyensúlyozást, a téri tájékozódást, a tér- idő- testrész összerendezést, a tempó- és a ritmusérzéket is. A célzott koordinációs készségek fejlesztése az egyszerűtől a bonyolultig tematikusan felépítve, gyakorlatok elsajátításával történik. A hajlékonyság, az erő és az elemek együtt egy olyan gyakorlatot alkotnak, amelyeket összekapcsolva, zenére végezhetnek, akár egyénileg akár csapatosan.

Az edzések felépítése: táncos bemelegítő gyakorlatok sorozata, amelyeknél a fizikai tevékenység mellett a koncentrációra is nagy szükség van. Ezt követi az erősítés és az aerobikos elemek elsajátítása. Nagy hangsúlyt fektetek a nyújtásra, ez idő alatt a spárgákat és a hajlékonyságot fejlesztjük. Az óra végén egybefüggő, nyolc ütemes gyakorlatot tanítok a gyerekeknek, amelyek visszakapcsolódnak a bemelegítő részben tanultakhoz. Az órákon a gyermekek szellemi kapacitása is fejlődik, hiszen a gyakorlatokat, feladatokat akkor tudják elsajátítani és szépen végrehajtani, ha közben összpontosítanak.

Óráimra sok szeretettel várok minden kezdő vagy haladó 5-12 korú gyermeket akinek lenne kedve akár egyénileg akár csoportosan az aerobic szépségeit elsajátítania.  

Rácz Réka 
aerobic oktató